Handelsbanken heeft een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst getekend voor de kantoorvilla aan de Statumsedijk 24 in Eindhoven. De villa, die een unieke sfeer en ambiance uitademt, kent de status van Rijksmonument. Het object beschikt over een fantastische Engelse tuin en ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Het pand is uitzonderlijk en onderscheidend in hartje centrum. Het is volledig door de eigenaar gerenoveerd en kan worden beschouwd als één van de parels van Eindhoven vol met karakter. Het pand omvat circa 500 m² kantoorruimte, alsmede 14 parkeerplaatsen op eigen terrein. Handelsbanken huurde reeds de begane grond van het pand. Er is een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst tot stand gekomen voor het gehele pand ingaande per mei 2019. Storms International Property Services trad op namens huurder Handelsbanken Eindhoven. Q Bedrijfslocaties trad op namens de eigenaar. Wij bedanken alle betrokken partijen voor een prettige samenwerking en wensen Handelsbanken een succesvolle voortzetting.Intervest heeft een sale-and-lease-back overeenkomst gesloten voor een derde logistieke pand in het bedrijventerrein Dombosch, waardoor de cluster in Raamsdonksveer inmiddels meer dan 73.000 m2 gebouwen omvat.

De site huisvest het hoofdkantoor en distributiecentrum van Itsme bv, groothandel in de toelevering van elektrotechnische en mechanische componenten met bijhorende diensten aan industriële eindgebruikers, (toeleveranciers van) machinebouwers en technische installateurs. De groep heeft twaalf vestigingen in Nederland en is ook actief in Duitsland, België, Roemenië en Spanje.

Het logistieke gebouw van circa 10.700 m2 met bijhorend kantoorgebouw van 3.800 m2 wordt volledig gehuurd door Itsme voor een termijn van twaalf jaar op basis van ‘triple net’. De acquisitie is gestructureerd via de vennootschap Intervest Raamsdonksveer 3, dochtervennootschap van Intervest in Nederland.

De transactie werd begeleid door Storms International Property Services, een professionele dienstverlener uit Eindhoven.


Een Ierse beleggersgroep heeft het kantoorgebouw aan Eendrachtskade Zuidzijde 2 in Groningen verkocht aan een private equity office.

De Zwarte Doos is een kantoorgebouw van 12 etages met ca 15.500 m2 bruto kantoorruimte en 180 parkeerplaatsen. Het kantoor staat momenteel leeg maar heeft de potentie voor een transformatie naar ca 175 appartementen en 1.600 m2 kantoren. Daartoe heeft Storms IPS, namens de eigenaar Farraig, in samenwerking met Laride Huisvesting & Vastgoed uit Veldhoven en Team 4 Architecten uit Groningen reeds een Voorlopig Ontwerp gerealiseerd hetgeen een basis zou kunnen zijn voor een verdere ontwikkeling. Het gebouw ligt tegen de binnenstad van Groningen aan in de nabijheid van het Centraal Station. De buurt heeft van oudsher een woningbouw karakter. Een koopsom is niet bekend gemaakt.

De Ierse beleggersgroep, Farraig is bij het volledige verkoopproces geadviseerd en begeleid door Storms International Property Services en juridisch bijgestaan door Taylor Wessing Eindhoven, de koper is geadviseerd door Colliers International.